18.1 C
Zvornik
01. децембра 2023.

Dodik: Hajku na Danila Vučića pokrenuli neprijatelji Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da plasiranje lažnih vijesti i hajka koja je pokrenuta iz Sarajeva i dijela međunarodne zajednice zbog prisustva sina predsjednika Srbije Danila Vučića obilježavanju Dana Republike, jasna je poruka da nije poželjno slaviti i radovati se Danu Republike Srpske.

– Moj odgovor na takve poruke je jasan – Dan Republike se slavio i slaviće se, i ljepše i veličanstvenije, a oni mogu da lažu, izmišljaju i rade šta god žele. Sada im smeta prisustvo mladića, patriote, obilježavanju Dana Republike, kao što im je smetao i njegov otac, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kada je bio u posjeti Potočarima, pa su ga kamenovali – rekao je Dodik za Tanjug.

On je ocijenio da „nije važno ni gdje ste, ni šta radite, važno je samo da ste Srbin, da volite svoje, poštujete tuđe, i odmah ste smetnja i pojedinim ambasadama i radikalnom dijelu političkog Sarajeva koji gaji mržnju prema Republici Srpskoj i njenim prijateljima i poštovaocima“.

– To samo navodi na zaključak, da kod njih, koje je očigledno mržnja, uzela pod svoje, još nije usahnuo „ratnički neoprimitivizam“ – istakao je Dodik i dodao da to dovoljno govori u kakvoj zemlji živimo i gdje bi bili da nije Republike Srpske.

Dodik je rekao da ono što je nezamislivo u normalnim zemljama, u zajedničkim institucijama BiH je očigledno normalno da u medijima osvanu povjerljivi podaci u vezi sa posjetom i pripadnicima obezbjeđenja Danila Vučića Republici Srpskoj, odnosno BiH.

– Šta su željeli – da ga postave kao metu i da ga neko ubije samo zato što je došao na obilježavanje Dana Republike na koje godinama dolazi!? Da li je problem biti sa svojim narodom, radovati se rođendanu Republike Srpske, obići groblja srpskih mučenika, razgovarati sa porodicama poginulih srpskih boraca? – upitao je Dodik.

On je poručio da takva neprofesionalnost bezbjednosnih agencija i svih zajedničkih institucija koja je iskazana iz najgorih pobuda – mržnje prema Republici Srpskoj i svemu što je srpsko, nikada više neće biti tolerisana.

– Političko Sarajevo mora jednom da shvati da je BiH sastavljena od dva entiteta i da ovdje žive tri konstitutivna naroda koja imaju ista prava. Samo tako možemo ići dalje, a ovakve hajke i mržnja koju ispoljavaju pojedini zvaničnici i mediji u Sarajevu, neće više prolaziti – poručio je Dodik.

Sarajevski mediji objavili su dopis Ambasade Srbije u BiH upućen Ministarstvu inostranih poslova u Savetu ministara kojim ih službeno obavještava da će Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije, boraviti u BiH.

U tom dokumentu navedena su, između ostalog, i imena pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koja su bila u pratnji sina predsjednika Srbije kao štićene ličnosti.

Izvorrtrs.tv

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se