5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Dan čitanja naglas

Narodna biblioteka Zvornik povodom 01. februara Međunarodnog dana čitanja naglas organizuje radionicu za djecu „Bajkovita moć čitanja i slušanja“.

Radionica će se održati u srijedu, 01.02.2023. godine u 13:00 i 14:00 časova u OŠ „Desanka Maksimović“ Čelopek.

Stvaranje rutine čitanja najčešće započinje zajedničkim čitanjem naglas. Osim što je to osnovni način kako djecu uvesti u svijet knjiga već od prvih mjeseci, stručnjaci ističu da čitanje naglas donosi i mnogo prednosti za djecu. Benefite imaju djeca različitih uzrasta, a samo neke od prednosti su jačanje vokabulara i povećanje raspona pažnje.

Čitanje naglas donosi i emocinalne dobrobiti. Takvom se praksom, tvrde stručnjaci, stvara prostor za samostalno učenje i istraživanje. Nije važno ni o kakvom se žanru knjige radi, sve je dobrodrošlo. Ono što je bitno je izdvojiti vrijeme za zajedničko čitanje naglas koji mogu pomoći započeti razgovore s djetetom o svakodnevici i onome što ga okružuje. Tako ćete sigurno otkriti neke nove stvari o djetetu, ali i eventualne probleme ili poteškoće poput tjeskobe ili zabrinutosti. U takvim slučajevima, okrenite se slikovnicama i knjigama koje se bave sličnom tematikom i pretvorite čitanje naglas u priliku da dijete podijeli s vama brige koje ga muče.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se