18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Za sada bez opasnosti od izlivanja vodotokova

Na području Bijeljine za sada nema opasnosti od izlivanja vodotokova, ali je preporučena budnost stanovništvu u njihovoj blizini s obzirom na to da se u toku dana očekuju nove padavine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradski Odsjek za civilnu zaštitu prati stanje i po potrebi će preduzimati mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.

Navodi se da je vodostaj rijeke Drine danas u 11.00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio 316 centimetara i u porastu je za 85 centimetara u protekla 24 časa.

Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije prema Glavnom operativnom planu odbrane od poplava uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od 450 centimetara.

Protok rijeke Drine na Hidroelektrani Zvornik u 11.00 časova iznosio je 1.087 metara kubnih u sekundi.

Vodostaj rijeke Save u isto vrijeme na vodomjernoj stanici Jamena je 676 centimetara i u protekla 24 časa u porastu je za 150 centimetara.

Granica redovne odbrane od poplava je kada vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Jamena dostigne kotu od 970 centimetara.

Vodostaji ostalih manjih vodotokova u Semberiji – Janje, Gnjice, Lukavca i ostalih su u granicama normale, sa blagom tendencijom rasta.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se