17 C
Zvornik
26. април 2024.

Usvojen Nacrt rebalansa budžeta od 40,9 miliona KM

Skupština grada Zvornik usvojila je Nacrt rebalansa ovogodišnjeg budžeta od 40.957.000 KM, što je za 6.185.000 KM više od plana.

Razlog za rebalans su uvećani prihodi ostvareni naplatom poreskih prihoda i transfera, kao i povećane potrebe za dodatnim troškovima i izdacima.

Gradski budžet je za devet mjeseci imao suficit jer su rashodi i izdaci za 2.761.470 KM manji od prihoda i priliva.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović rekao je novinarima da se od ukupnog uvećanja koji prelazi šest miliona su 2,5 miliona KM izvorni prihodi grada, dok su ostali iznosi grantovi i donacije Vlade Republike Srpske.

Srn2022 11 23 1812454 0

Ivanović je zahvalio Vladi Republike Srpske za pomoć i podršku u realizaciji krupnih infrastrukturnih projekata na području grada.

Skupština grada dala je saglasnost da se komunalne usluge uvećaju za 15 odstom, a donesena je i odluka o subvencionisanju troškova korištenih komunalnih vodnih usluga za ugrožene kategorije.

Ivanović je pojasnio da će oko 400 domaćinstava koja su korisnici novčane pomoći i korisnici prava na ličnu invalidninu kod Centra za socijalni rad biti obuhvaćeni subvencijama, te da će njihovi računi iz preduzeća „Vodovod i komunalije“ biti manji nego što su bili do sada.

On je istakao da niko nije oduševljen zbog poskupljenja cijena komunalnih usluga, te naveo da se kod povećanja nastojalo da ono bude što manje.

„Korekcija cijena uslijedila je zbog poskupljenje energenata, opreme i materijala potrebnih za funkcionisanje preduzeća Vodovod i komunalije„, ukazao je Ivanović.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Darko Stefanović rekao je da na području grada imaju 53 radnje više nego u prošloj godini, što je rekord jer su prvi put prešli broj od 1.200 firmi koje rade na području grada.

Srn2022 11 23 1812454 2

Gradska Skupština usvojila je i informacija o stipendiranju studenata iz budžeta grada Zvornika u školskoj 2021/22 godini, konstatovano je da su isplaćene sve stipendije, te da će narednih dana biti raspisan novi konkurs o stipendiranju.

Zoran Stevanović, koji je podnio ostavku na funkciju gradonačelnika Zvornika zbog prihvatanja madata poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, zahvalio je odbornicima Skupštine grada za saradnju svih proteklih godina, kao i saradnicima koji su radili sa njim u Gadskoj upravi.

On je naglasio da će i sa nove pozicije dati značajan impuls za razvoj grada Zvornika i unapređenja života u njemu.

Zbog odlaska Stevanovića na novu funkciju, Centralna izborna komisija će u narednih 30 dana raspisati izbore za gradonačelnika Zvornika, a dok se ne održe izbori, ovu funciju će obavljati zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se