2.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Lideri partija danas o novoj Vladi Srpske

Sastanak vladajuće koalicije u Republici Srpskoj biće održan danas u 13 časova u prostorijama SNSD-a, a kako je rekao Petar Đokić, lider Socijalističke partije, na njemu će biti riječi o personalnim rješenjima za novu Vladu Republike Srpske i rasporedu partija u budućem sistemu vlasti.

„Mi smo potvrdili da će ova koalicija koja je pobijedila na izborima ostati. Ta koalicija će formirati buduću Vladu Republike Srpske i imati najveći politički uticaj, a da li će doći do još nekih korekcija i eventualne saradnje sa nekim drugim partijama, o tome ćemo odlučivati već sutra na koalicionom sastanku“, rekao je Đokić. 

Osim razgovora o formiranju buduće Vlade Republike Srpske, na sastanku će biti govora i o konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koja će biti održana u utorak, 15. novembra, te o izboru delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i delegata u Vijeće naroda Republike Srpske. 

Još ranije Milorad Dodik, novoizabrani predsjednik Republike Srpske, rekao je da će mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske biti aktuelni premijer Republike Srpske Radovan Višković. 

Višković je nedavno rekao da će nova Vlada Republike Srpske biti izabrana do polovine decembra. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se