32.4 C
Zvornik
22. јун 2024.

U Zvorniku predstavljen Pravilnik o izvještavanju o reklamaciji potrošača

Udruženje za zaštitu potrošača „DON“ Prijedor u saradnji sa udruženjem za zaštitu potrošača „Priroda“ iz Bratunca predstavili su danas u Gradskoj upravi Zvornika „Pravilnik o sadržaju i načinu dostavljanja izvještaja u postupku inspekcijskog nadzora po reklamaciji potrošača“.

Prema riječima Murise Marić, izvršne direktorice udruženja za zaštitu potrošača „Don“ iz Prijedora u toku primjene Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj zabilježen je sve veći broj građana koji se obraćaju udruženjima potrošača i republičkim i opštinskim inspektorima za rješavanje prigovora u vezi sa uslugama ili robama.

„Dosadašnja praksa je pokazala neujednačenost u radu inspekcijskih organa. Zbog toga je u saradnji sa Republičkim inspektoratom kreiran transparentan mehanizam inspekcijskog nadzora prilikom rješavanja potrošačkih prigovora. Ujedno, izradili smo dokument sa smjernicama koje će omogućiti podjednako postupanje svih inspekcijskih organa u cijeloj Republici. Smjernice treba da usvoji Vlada Republike Srpske. Mi smo tokom ovakvih sastanaka saznali mnogo korisnih informacija, razmijenili iskustva i svakao unaprijedili saradnju,“ istakla je Marićeva.

Na predstavljenom Pravilniku, zajedno su radili udruženja za zaštitu potrošača i Republički inspektorat, a njime se uređuje oblast inspekcijskog nadzora. Pravilnik bi trebalo da u narednom periodu usvoji Republički inspektorat.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se