-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Pogledajte kako izgleda: Tehnički remont Bratunac borbeno vozilo „Vihor“

Kompanija Tehnički remont iz Bratunca danas je u fabričkom krugu predstavila novo, savremeno opremljeno lako borbeno vozilo „Vihor“, sa ugrađenom najmodernijom svjetskom tehnologijom.

Svečanom činu prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministar Staša Košarac, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić, predstavnici Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, delegacija Ministarstva odbrane Namibije, te poslovni partneri i radnici.

vihor srna1

Vlasnik ove kompanije Slaven Ristić rekao je da je vozilo „vihor“ rezultat kontinuiranog rada, investiranja, stručnosti i praćenja savremenih svjetskih dostignuća u ovoj oblasti.

„Sve je urađeno radi bolje bezbjednosti Republike Srpske i opremanja njenih policijskih snaga. Vozilo je nastalo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova čija je to bila ideja, a mi smo je realizovali“, naveo je Ristić.

vihor srna2

Ristić je istakao da je riječ o lakom, veoma brzom taktičkom vozilu sa izuzetnim manevarskim osobinama.

Šef projektnog Biroa Tehničkog remonta Jadranko Stanimirović rekao je Srni da je „vihor“ opremljen najsavremenijom svjetskom tehnologijom, da ima motor najnovije klase, raspolaže sa prostorom za petočlanu posadu i odgovara najvećim zahtjevima.

„Lako taktičko vozilo `vihor` je nosivosti ispod osam tona i može korstiti za vojne i policijske specijalne namjene, motor je `volvo`, jačine 350 konjskih snaga, vozilo je balistički zaštićeno i izuzetnih ubrzanja u svakoj brzini“, naveo je Stanimirović.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se