17 C
Zvornik
26. април 2024.

Javni poziv EU – bespovratna sredstva za poljoprivrednike

Evropska unija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u cilju podrške ruralnom razvoju BiH.

Prijave se podnose isključivo posredstvom jedinice lokalne samouprave, a krajnji rok je 21. novembar 2022. godine do 17:00 časova.

Cilj Javnog poziva je povećanje prihoda stanovništva iz ruralnih područja kroz diverzifikaciju prihoda iz ekonomskih i socijalnih aktivnosti na farmi ili izvan nje, očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta, unapređenje postojećih i razvoj novih usluga, te doprinos održivom razvoju kroz uvođenje i promociju dobre prakse vezano za sigurnost hrane, očuvanje životne sredine i zaštite radnika, kao i drugog stanovništva od posljedica COVID – 19 i drugih negativnih uticaja na javno zdravlje.

Javni poziv se sastoji iz dva LOT-a, na prvi se mogu prijaviti poljoprivredna gazdinstva (fizička lica), registrovani privredni subjekti (samostalni preduzetnici, zadruge i preduzeća) a na LOT 2 mogu se prijaviti udruženja, privatne ustanove ili privatna preduzeća.

Ukupan budžet je 6.500.000 KM.
Sve dodatne informacije možete naći ovdje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se