20.9 C
Zvornik
29. април 2024.

Da li kreće nova era u svijetu bijelog spota?

Nakon gotovo petnaest godina vladavine velike trojke Federera, Nadala i Đokovića, nazire se i njihov kraj vladavine u tenisu. Ovaj trojac je osvojio sve što se moglo osvojiti u ovom đentlmenskom sportu i zabilježio mnoge rekorde na svijetskoj teniskoj sceni koji će teško ikada biti srušeni. Njih trojica zajedno su osvojili čak 63. GS titule. Očigledno je da se nalaze u poznim godinama, te se može očekivati uskoro prekid karijere ovih tenisera.

Na sajtu kladionice.tv raspitajte se o najnovijim vestima u svetu tenisa ali i zanimljivim sportskim opkladama.

Postavlja se pravo pitanje,kako bi mogla izgledati nova vodeća trojka u svijetu bijelog sporta i da li će donjeti tu zanimljivost gledanja tenisa kao ova navedena trojka?

Carlos Alcaraz, Španski teniser koji ima tek 19 godina, od 12 septembra novi je No.1 . Očigledno je da se radi o super talentovanom igraču koji je zasluženo novi svjetski broj 1. u svijetu bijelog sporta. On je osvajanjem svoga prvog GS tunira i to Ju-es-opena postigao sigurno veliki rezultat u svojoj karijeri. Sobzirom da se radi o mladom igraču, pred njim tek predstoje nove titule, od njega se očekuje zasigurno blistava karijera. Odličan je na svim podlogama, očekuje se da bude odlična zamjena za trenutnu najbolju trojku u 21. vijeku.

Casper Ruud 23-godišnji Norveški teniser je takođe napredovao ove godine, te se nalazi na poziciji broj 2. na ATP listi. Ovaj momak je igrao fantastičan tenis u zadnjih 9 mjeseci i zasluženo se nalazi na korak od prve pozicije. Odličan igrač na tvrdoj i zemljanoj podlozi, pruža fantastične partije, nije ni čudo što se nalazi u samom vrhu ATP liste.

Daniil Medvedev je Ruski teniser koji ima 26 godina, već je bio No. 1. Odličan igrač na brzim podlogama, ali ipak na drugim podlogama ne pokazuje zavidne rezultate. Tokom Ju-es-opena je predao prvu poziciji Španskom teniseru. Zasigurno jedan od vodećih imena u svijetu tenisa nakon odlaska top 3 igrača ove ere.

Stefanos Tsitsipas 24-godišnji Grčki teniser koji pruža izuzetno zanimljive partije u zadnjih pet godina. Nalazi se u top 10 tenisera već četiri godine u nizu. Može se slobodno reći da je on nova nada tenisa pored gore nabrojanih tenisera. Ukoliko ustabili psihički dio igre, mogao bi postati jedan od vodećih u svijetu tenisa.

Renking tenisera možete pronaći na sledećoj web stranici: https://www.atptour.com/en/rankings/singles

Untitled

Ko bih mogao biti novi naslijednik top trojke?

Publika zasigurno voli kada se igrači bore za svaki poen, što duže trajanje teniskih mečeva, veliku borbu na terenu i naravno da budu što veća gospoda i na terenu i izvan njega.
Trenutno sve navedeno mogu ispuniti samo par njih. Daniil Medvedev hladan kao stijena, odličan na servisu, ali isto tako i veoma brz i dobar riterner, svakako ga je zanimljivo gledati na terenu. Carlos Alcaraz vidra od igrača, veoma spretan i borben, ne predaje se ni u jednom momentu, jak na servisu i na forhendima. Stefanos Tsitsipas pomalo prgav igrač, ali zasigurno ima svoje kvaliteta. Jednoručni bekend koji krasi njegov lepršavi stil igre, dobijao je najveća imena teniske scene, te u budućnosti može biti novi najbolji igrač svijeta. Casper Ruud na prvu izgleda dosta mekano, ali ipak veoma borben i precizan igrač, koji rijetko kada griješi, strpljenje mu je na nivou, te bi mogao biti novi vladar. Alexander Zverev jak server, odličan na forhendu, ali ipak dosta problema je imao sa povredama u proteklom periodu, te je upitno koliko može u nastavku karijere, ali ako uspije riješiti probleme sa povredama, mogao bi se uključiti u borbu za top 3 igrača u budućnosti.
Kada se može očekivati potpuno povlačenje Đokovića i Nadala?

Đoković Novak sa svojih 35. godina i 21 osvojen GS turnir, zasigurno ne može igrati više od tri do četiri godine svoj najbolji tenis. Već je vidljiva fizička slabost u nekim mečevima koje je odigrao ove godine Đoković. Motiva za igru zasigurno ima, bori se sa Španskim teniserom za najveći broj GS titula. Moguće da neće biti u top 5 tenisera na ATP listi po broju bodova u sledećem periodu, ali zasigurno će se boriti za GS titule u narednih par godina.

Nadal Rafael ima 36. godina i 22 GS titule, jedan od najboljih igrača svih vremena. Povrede ga muče konstantno, vjerovatno na ovom nivou može igrati još dvije do tri godine, a onda se očekuje pad u fizičkoj spremi i polako povlačenje iz tenisa. U sledećih par godina će pokušati osvojiti još koju GS titulu, vjerovatno i pokušati doći do 1. pozicije na ATP listi, ali pitanje je koliko tijelo može izdržati.

Zasigurno ovaj dvojac može još koju godinu izdržati u svojim najboljim partijama, a onda lagano slijedi ispraćaj u tenisku penziju velikih legendi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se