5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Tehnološki fakultet Zvornik: U drugom roku ostalo 31 mjesto za brucoše

Naredne sedmice počinje drugi upisni rok za fakultete u Republici Srpskoj.

Studenti koji žele da upišu Tehnološki fakultet u Zvorniku mogu da biraju između dva studijska programa; Hemijsko inženjerstvo i tehnologija ili Biologija.

Prema riječima dekana  Dragana Vujadinovića na studijski program Hemijsko inženjerstvo i tehnologija odobren je upis ukupno 50 studenata. U prvom roku upisano je 27, a u drugom ostalo je mjesta za još 23 studenata.

Kada je u pitanju studijski program Biologija planiran je upis ukupno 15 studenta, a u septembarskom roku ostalo je mjesta za još osam studenta  dodao je Vujadinović. On je napomenu da je na oba studijska programa , omogućen upis još i po pet samofinasirajućih studenta  i po dva strana državljanina.

Prijem dokumenata je od 29. avgusta do 2. septembra, dok je prijemni ispit zakazan za 5.septembar u 9 časova. Da li su upisani na fakultet, studenti će saznati, 7. septembra u 14 časova.

Dekan Tehnološkog fakulteta je podsjetio da studijski program Hemijsko inženjerstvo i tehnologija ima četiri  izborna modula: Hemijsko procesno inženjerstvo i tehnologija, Prehrambena tehnologija, Inženjerstvo zaštite životne sredine i Zaštita na radu i zaštita od požara, piše radio „Osvit“.

Upis do kraja  oktobra otvoren je i  za studente  mastera  odnosno  drugog ciklusa studija Tehnološkog fakulteta, naglasio  je Vujadinović.

On je rekao da se na  Hemijskom inženjerstvu i tehnologiji mogu upisati 22 studenta i to 15 na budžet, pet samofinansirajućih studenata i  dva strana državljanina, a na Ekološki monitoring slatkih voda može se upisati deset studenata; pet  na budžet i pet samofinansirajućih studenata.

U drugom ciklusu studije ne polaže se prijemni ispit, već se kandidati rangiraju na osnovu uspjeha u prethodnom – prvom ciklusu studija, naglasio je dekan Tehnološkog fakulteta u Zvorniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se