2.4 C
Zvornik
04. март 2024.

Požar kod Herceg Novog stigao do kuća, jedan objekat već izgorio

Na požarištu u Njivicama situacija je sve kritičnija, a prema poslednjim informacijama sa terena, vatra je zahvatila jedan napušteni stambeni objekat, čemu svedoči gusti crni dim.

U požaru je ugroženo preko 15 kuća. Vetar razbuktava plamen, pa su pripadnici Službe zaštite nemoćni da zaustave širenje vatre.

Izgoreo je jedan napušteni objekat, a ugroženo je više od 15 kuća. Vatrogasci intervenišu duž celog Njivičkog puta, do graničnog prelaza Kobila.

Portal RTHN prenosi da su dve kuće bile u neposrednoj opasnosti od požara, ali da su odbranjene zahvaljujući reakciji vatrogasaca.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za zaštitu u spašavanje Miodrag Bešović kazao je za taj medij da avion Direktorata, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, nije uključen u gašenje požara.

– Uputili smo zahtev Hrvatskoj. Čekamo odgovor od njih, da vidimo imaju li raspoloživih kanadera koje bi mogli da nam upute na ispomoć. Na terenu je trenutno šest vozila Službe zaštite Herceg Novi i jedno DVD Boka iz Kotora – naveo je Bešović.

On je kazao da se meteo uslovi prate u svakom momentu, kako bi avion bio upućen na požarište. Helikoper Vojske trenutno je na Durmitoru radi spasavanja jedne ženske osobe

– Vetar je promenjljivog smjera i okreće požar iz jednog u drugi smer, zbog čega je situacija nepredvidljiva. Naša dron ekipa je na terenu i prenosi nam slike sa požarišta – rekao je Bešović, dodavši da su resursi Crne Gore ograničeni.

Televizija Vijesti javila je jutros da se požar brzo širi zbog bure u Boki kotorskoj, a gori nisko i suvo rastinje.

Portal RTHN objavio je da je plamen, koji se ranije širio prema vrhu brda, stigao i do prvih stambenih objekata, a Ćirović je kazao kako se nadaju da će uspeti da ga lokalizuju ukoliko vetar stane.

Iz RTHN su ranije jutros naveli da je pozvan Direktorat za vanredne situacije, ali da su, prema informacijama koje im je dao Ćirović, helikopteri prizemljeni zbog tehničkih problema, a avion angažovan na gašenju požara u Nudolu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se