5.9 C
Zvornik
26. април 2024.

Popović i Rosuljaš donijeli značajne medalje sa džudo takmičenja

Predhodnog vikenda na Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke Paradzik- Bugarska, džudoke iz BiH i Republike Srpske zabilježili su zavidan uspjeh.

Prema riječima Ognjena Pavlovića, potpredsjednika Džudo saveza BiH i predsjednika Džudo saveza Republike Srpske na kraju prvog takmičarskog dana u individualnoj konkurenciji takmičari iz BiH su osvojili drugo mjesto u generalnom plasmanu

-Naši reprezentativci postigli su sjajan rezultat osvojivši 15 medalja od čega je 11 odličja otišlo u klubove koji su pod ingerencijom Džudo saveza Republike Srpske – istakao je Pavlović.

Medalje su osvojili:

Marko Rosuljaš – 60 bronza (Sokolovi)
Milkica Đurić – 48 bronza (Panter)
Andrea Simović +78 bronza (Famos)
Borjana Marjanac +78 bronza (Borac)
Sandra Popovic – 52 bronza (Sokolovi)
Vuk Divljan – 73 bronza (Randori)
Anđela Samardžić – 57 srebro (Bosna)
Božidar Vučurević – 81 srebro (Leotar)
Džejla Kožljak – 63 bronza (Vogošća)
Toni Miletić – 90 zlato (Bosna)
Aleksandra Samardžić – 70 zlato (Bosna)
Sofija Pajić – 70 srebro (Zvijezda)
Ognjen Gazdić – 100 bronza (Randori)
Lana Lubura – 78 bronza (Famos)
Patrik Savić +100 bronza (Banja Luka)

Drugog takmičarskog dana BiH reprezentacija je u ekipnom nastupu u mix timu zauzela prvo mjesto.

-Posebno sam srećan zbog dvije bronzane medalje koje dolaze u Džudo klub Sokolove, a iste su osvojili Sandra Popovic -52kg i Marko Rosuljas -60kg- dodaje Pavlović.

Sandra je prvo kolo bila slobodna dok je nakon toga poražena od favorizovane reprezentativke Turske, dok je u borbi za bronzu ubjedljivo iponom slavila protiv predstavnice Bugarske.

Marko je poražen od predstavnika Bugarske, inače bronzanog sa prvenstva Evrope za juniore, a potom je slavio protiv predstavnika Makedonije i Crne Gore.

Njih dvoje sa reprezentacijom ove sedmice nastavljaju pripreme u Trebinju, a i u narednoj godini ostau kadetkinja i junior.

Pavlović naglašava da je ovaj uspjeh poseban jer je ovo za 25 godina postojanja džudo sporta u Zvorniku tek četvrta odnosno peta balkanska seniorska medalja koja je stigla u Zvornik.

Juče je održan i izborni Kongres Balkanske džudo Asicijacije. Za predsjednika Balkanske džudo Asocijacije za naredni četvorogidišnji mandat izabran je dr Branislav Crnogorac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se