5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Poziv građanima da 2. jula u Bratuncu ožive sjećanje na srpske žrtve kroz cijeli 20 vijek

Koordinacioni odbor za obilježavanje 30 godina stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču poziva građane da svojim prisustvom u subotu, 2. jula, u Bratuncu uveličaju ovaj istorijski događaj od republičkog značaja.

„Cjelodnevnim programom pod nazivom „Zločin bez kazne“ oživimo sjećanje na žrtve koje je srpski narod dao za mir i slobodu kroz cijeli 20 vijek. Stradanje i vaskrsenje. U jednom mjestu. Bratunac, 2. juli 2022. godine.“
Programom je predviđeno:

  • U 08:00 časova u bratunačkom hramu Sveta arhijerejska liturgija uz načalstvo NJegove svetosti Patrijarha Srpskog Porfirija, Mitropolita Dabrobosanskog Hrizostoma i više arhijereja;
  • 10:30 časova na gradskom i vojničkom groblju parastos i polaganje vijenaca i cvijeća;
  • 12:00 časova na gradskom trgu obraćanje zvaničnika i kulturno-umjetnički program.

Obilježavanju će prisustvovati i najviši zvaničnici Republike Srpske, predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, Republike Srbije, ambasada akreditovanih u BiH, javnih ustanova, rukovodstva gradova i opština, nevladinih organizacija i udruženja od javnog interesa proisteklih iz Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske.

Obilježavanje stradanja Srba u Srednjem Podrinju i Birču uvršteno je u Program obilježavanja značajnih istorijskih događaja od relubličkog značaja u 2022. godini i realizovaće se u organizaciji Organizacionog odbora Vlade Republike Srpske i Koordinacionog odbora za obilježavanje stradanja Srba u Srednjem Podrinju i Birču.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se