4.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Izdat nalog da Vasić odsluži kaznu: Može da bira – 15.000 KM ili 10 mjeseci zatvora

Sudija Osnovnog suda u Zvorniku izdao je nalog da se izvrši zatvorska kazna nad Kostadinom Vasićem, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, koji je pravosnažno osuđen na 10 mjeseci zatvora.

Osnovni sud u Zvorniku donio je presudu kojom je optuženim Kostadinu Vasiću i Todoru Nikoliću izrečena kazna od po 10 mjeseci zatvora.

Presuda je potvrđena od strane Okružnog suda u Bijeljini 19. aprila 2022. godine. Nakon toga postupajući sudija izdao je nalog da se izvrši kazna zatvora nad osuđenim Kostadinom Vasićem i Todorom Nikolićem, odgovorili su iz Osnovnog suda u Zvorniku za portal „Srpskainfo„.

Prema presudi premlaćivanje se dogodilo 30. decembra 2017. godine u kafani osuđenog Vasića.

Pretučenom rođaku konstatovane su teške tjelesne povrede zbog kojih je u bolnici proveo mjesec dana.

Kako je u Republici Srpskoj dozvoljen otkup zatvorske kazne do jedne godine, Vasić će vjerovatno izbjeći odlazak iza rešetaka, ako prethodno uplati 15.000 KM.

Kostadin Vasić, koji je inače i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, već dva puta je osuđivan zbog nasilništva.

Vasić je direktorsku fotelju u Institutu preuzeo od Branislava Zeljkovića protiv kojeg se vodi istraga zbog malverzacija sa nabavkom medicinske opreme u vrijeme korone.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se