0.4 C
Zvornik
30. јануара 2023.

Obilježeno sedam godina od terorističkog napada

Polaganjem vijenaca, služenjem pomena i prisluživanjem svijeća odata je pošta policajcu Draganu Đuriću koji je ubijen u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik prije punih sedam godina.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je novinarima da se navršilo sedam godina od kada je pripadnik vehabijskog pokreta Nerdin Ibrić iz zvorničkog naselja Kučić Kula izvršio teroristički napad na Policijsku stanicu Zvornik, ubivši policajca Đurića.

Vasiljević je rekao da je Ibrić u tom terorističkom napadu ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića, dok je u razmjeni vatre terorista likvidiran.

„Teroristički napad bio je povod da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta osnuje posebnu službu za borbu protiv terorizma i ekstrmizma“, rekao je Vasiljević i naglasio da je MUP jedina policijska agencija u regionu koja ima posebnu službu za najteže oblike kriminaliteta – terorizam.

Prema Vasiljevićevim riječima, zvornička policija punih sedam godina podsjeća da Policijskoj upravi Zvornik nije vraćeno oružje i odjeća koja je izuzeta za predmet vještačenja za ovaj predmetni slučaj.

„Istina je da su dva lica odmah nakon terorističkog napada uhapšena i predata pravosudnim organima BiH, gdje im određen pritvor 30 dana, ali su nakon ovog perioda pušteni da se brane sa slobode, pa još nema nikakvih informacija kakav je krajnji sudski epilog“, rekao je Vasiljević.

Anđelko, brad Dragana Đurića, rekao je da porodica Đurić ovaj dan pamti kao tragediju koja je zadesila ovu porodicu.

„Zločin je ostao neriješen, ima puno pitanja, ali nema odgovora. Neko iz dijela vlasti u BiH želi da ovaj zločin stavi pod tepih, da se na njemu više ne potencira kako se ne bi saznala istina“, istakao je Anđelko.

On je zahvalio MUP-u Republike Srpske što je ostao uz porodicu Đurić, kao i novinarima koji prate i izvještavaju o ovom tragičnom događaju.

Pomen je služilo mjesno sveštenstvo, a vijence su položili porodica Dragana Đurića, predstavnici MUP-a Republike Srpske, Policijske uprave Zvornik, boračkih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinkog rata i Gradske uprave.

Prethodno su predstavnici Policijske uprave Zvornik i porodica Đurić položili vijence na grob Dragana Đurića u mesnom groblju u Karakaju.

Navršilo se danas sedam godina od terorističkog napada na Policijsku stanicu Zvornik u kojem je Nerdin Ibrić /24/ iz zvorničkog naselja Kučić Kula ubio policajca Dragana Đurića /47/ i ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića.

Teroristički napad izvršen je 27. aprila 2015. godine oko 19.00 časova, u vrijeme primopredaje smjene u Policijskoj stanici.

Ibrić se dovezao ispred Policijske stanice u automobilu „golf dva“ crne boje i uz poklič „Alahu ekber“ /Alah je veliki/ upao u Policijsku stanicu i počeo da puca iz puške takozvane „pumparice“. U razmjeni vatre terorista je ubijen.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
981PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se