10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Evropa se odrekla ekoloških vrijednosti zarad borbe protiv Moskve

MOSKVA – Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je danas da SAD koriste borbu protiv „krvavog režima“ u Rusiji kao izgovor za pristup evropskom energetskom tržištu i isporuku nafte iz škriljaca na kontinent.

„Evropljani su se odrekli svojih ekoloških vrijednosti i prihvatili novu prljavu energiju“, rekao je Medvedev na „Telegramu“.

On je rekao da se Vašington već dugo bori za evropsko energetsko tržište i da je spreman da još dublje „zabije zube“, međutim, posljednjih godina to je u velikoj mjeri otežano programom čiste energije u Evropi i bombastičnom retorikom oko toga.

„Sada je vrijeme da Amerika preokrene stvari i zaradi pravi novac pod izgovorom da udružuje snage u borbi protiv ’krvavog režima‘ u Rusiji snabdijevanjem Starog svijeta najprljavijom naftom i gasom na svijetu. Koga više zanimaju globalno zagrijavanje i ciljevi održivog razvoja koje su proklamovale UN?“, upitao je Medvedev.

On je rekao da će Evropa, pošto odbacuje ruske energetske resurse, morati da se odrekne svojih zelenih ideala.

„Nevjerovatno je kako su Evropljani, bez razmišljanja ijedne sekunde, pljunuli na sve svoje ‘nepokolebljive vrijednosti’ posljednjih decenija, na sve ‘globalne izazove i prijetnje’ i pohrlili svojoj sreći: novoj prljavoj energiji“, naveo je zvaničnik Savjeta bezbjednosti, prenio je TASS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se