20.4 C
Zvornik
08. мај 2024.

Djeca iz vrtića “Neven” učesnici akcije “April, mjesec čistoće”

U okviru akcije „April, mjesec čistoće“, predstavnici Komunalne policije Zvornik danas su djeci iz vrtića „Neven“ iz kompanije „Alumina“ govorili o značaju ekologije, čuvanju prirodne sredine, odlaganju kućnog otpada i održavanju higijene.

Načelnik Komunalne policije grada Zvornika Goran Pisić rekao je da je druženje i razgovor sa najmalađim sugrađanima o očuvanju prirodne sredine jedno od osnovnih temelja za stvaranje čistije atmosfere i zdravije budućnosti.

„Predstavili smo djeci osnovne stvari o ekologiji, odnosno o načinu odlaganja kućnog otpada, razgovarali o održavanju higijene, te o čuvanju jezera“, izjavio je novinarima Pisić.

Mališanima je prikazan i film o tome kako se čuva i štiti životna sedina, te o štednji energije.

Pisić je rekao da je djeci sugerisano da uvijek i na svakom mjestu treba paziti i voditi računa o okolini jer je to od životnog značaja i za djecu i za odrasle.

„Iz iskustva radnika Komunalne policije evidentno je da su djeca najbolji sagovornici i najbolje uče u ovom uzrastu“, rekao je Pisić.

Pisić je rekao da u ovoj ekološkoj akciji „April, mjesec čistoće“ nije bilo puno aktivnosti odraslih, ali da je Gradska uprava zadužila određene kolektive da uklone divlje deponije po gradskim sredinama i u zonama gdje nema organizovanog odvoza otpada, te uređivanju gradskih zelenih površina i obale Drine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se