18.1 C
Zvornik
05. мај 2024.

Zvorničkim učenicima dva srebrna priznanja

Projekti učenika i profesora zvorničkog Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Petar Kočić“ pod nazivom „Pij Kiseljak, budi jak“ i „Kapi zdravlja“ nagrađeni su sa dva srebrna priznanja na Sajmu turizma u Sloveniji pod sloganom „Više znanja za više turizma“.

Tema ovogodišnjeg 19. Međunarodnog takmičenja, koje je održano proteklog vikenda, bila je „Vode i ljekoviti turizam“, a Zvorničani su nastupili sa projektima“„Pij Kiseljak, budi jak“ i „Kapi zdravlja“, koje su sa učenicima pripremili profesori Željko Zarić i Julijana Mlinarević.

Srn2022 3 28 1158733 2

Direktor SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić rekla je danas da su jako zadovoljni rezultatima ostvarenim na slovenačkom Sajmu turizma, na kome je, između ostalih, nastupila 21 škola iz Slovenije i Hrvatske.

„Jako nam je važan ovaj uspjeh koji su ostvarili naši učenici i profesori jer smo htjeli da idemo na takmičenje, ali smo zbog i dalje aktivnih pandemijskih mjera morali da nastupimo onlajn“, rekla je Pisićeva.

Pisićeva je rekla da su se ove godine srednjoškolci fokusirali na ljekovita dejstva vode kao turističkih proizvoda, u kojima su u prvi plan stavili avanture na vodi.

„Mladi su istraživali i ljekovite izvore i banje, a gledajući i sa te strane, postigli smo veliki uspjeh jer smo promovisali zvornički Kiseljak, odnosno turističke potencijale našeg grada“ rekla je Pisićeva.

Ona je dodala da će učenici iz škole u Sežani krajem aprila ili početkom maja vjerovatno biti gosti zvorničkim učenicima jer su kod njih drugačije pandemijske mjere za putovanje.

Srn2022 3 28 1158733 1

Pisićeva je istakla da će učenike koji su bili dio ovih projekata biti nagrađeni izletom u Doboj.

„Nagradićemo njih i grupe učenika koji su prošle godine takođe onlajn učestvovali na Sajmu turizma u Sloveniji. Osim njih, na isti izlet će ići i učenici koji su postigli značajne rezultate na takmičenjima, vrijedne članove školskih sekcija i Savjeta učenika, te talentovane đake koji su učestvovali u oslikavanju učionice u kojoj će biti grčki kutak„, rekla je Pisićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se