17 C
Zvornik
26. април 2024.

Zvornički Crveni krst uspješno realizovao aktivnosti u prošloj godini

Na 5. redovnoj sjednici Skupštine Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik, održanoj u petak, usvojeni su izvještaji o radu organizacije, nadzornog odbora, kao i finansijski izvještaj za prošlu godinu.

Prihvaćeni su i Program rada sa operativnim planom i Finansijski plan za tekuću godinu.

Gradska organizacija Crvenog krsta pozitivno je završila prošlu godinu i realizovala je sve aktivnosti, a naš rad prepoznao je i Crveni krst Republike Srpske od kojeg smo, kao jedna od dvije organizacije u Srpskoj, dobili značajna finansijska sredstva za nabavku putničkog vozila koje nam je olakšalo rad, rekao je predsjednik zvorničkog CK Dejan Galić.

Скупштина ЦК 2
hdrpl

Sekretar GOCK Zvornik Dana Mićić istakla je da su u 2021. godini u skladu sa mogućnostima pružali pomoć ugroženim sugrađanima, kao i da su zvornički volonteri uspješno učestvovali u Operativno-taktičkoj vježbi subjekata i sistema zaštite i spasavanja u Srbiji “Sistem 2021”.

Ona se zahvalila članovima Skupštine, te svim volonterima i aktivistima bez čije pomoći i rada ne bi uspjeli uspješno realizovali svoje aktivnosti.

Gradska organizacija CK predložila je dr Atanasa Kurtića i Mirjanu Prodanović, dugogodišnje istaknute članove ove organizacije, za jubilarne nagrade koje će Crveni krst Republike Srpske dodijeliti povodom 30 godina rada.

Na sjednici su uručena priznanja koje je pojedincima i institucijama za njihov doprinos radu ove organizacije dodijelio Crveni krst Republike Srpske. Srebrni znak dobile su osnovne škole „Desanka Maksimović” iz Čelopeka i „Jovan Cvijić” iz Drinjače, predsjednik GOCK i član Republičkog odbora Crvenog krsta Dejan Galić, te dugogodišnji dopisnik Humanosti iz Zvornika Slobodanka Savić.

Zahvalnice Crvenog krsta Republike Srpske, između ostalog, dodijeljene su gradskim organizacijama porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, te ratnih vojnih invalida, volonterima, kao i pojedinim vatrogascima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se