8.1 C
Zvornik
27. април 2024.

Više od 50 planinara iz Banjaluke posjetilo Zvornik

Zvornička Jerinina staza strasti privlači sve više naših sugrađana, ali i gostiju sa strane. Ova prelijepa staza prolazi kroz šumovit predio koji krije ostatke srednjevjekovne tvrđave, te predstavlja užitak ali i izazov za sve one koji vole da vrijeme provode u prirodi i šetnji.


Proteklog vikenda zvornički planinari iz PEU Korak ugostili su 50 članova PU „Abonos“ iz Banjaluke koje su proveli Jerininom stazom strasti, od gradske kapije Drine do Gornjeg grada Zvorničke tvrđave.
„Usponom do Đurđev Grada turisti i ljubitelji prirode i istorije imaju priliku da dožive prirodne ljepote Zvornika ali i da osjete čari istorijskog nasleđa našeg grada na Drini“ – kažu iz PEU „Korak“.
Korakovci podsjećaju da su ovu stazu koja je prava ljepotica, u ljeto prošle godine očistili od rastinja, šiblja i otpadaka i učinili je dostupnom za sve koji vole ovakve izazove. Akcije planinara redovno podržava Gradska uprava Zvornik, kao i zvornička Turistička organizacija, pa je tako i ova šetnja sa Banjalučanima sprovedena u saradnji sa njima.

4 1


„I u narednom periodu planiramo da nastavimo sa aktivnostima uređenja staze i obogaćivanjem njenih sadržaja, kako bismo ovu kulturno-istorijsku cjelinu zaokružili u domenu planinarenja i izletničke ponude u Zvorniku“ – izjavio je član Predsjedništva PEU „Korak“ Zoran Smiljanić.

5


On je dodao da se o svim informacijama u vezi sa ovom i drugim stazama na teritoriji grada Zvornika informacije mogu dobiti u PEU Korak i Turističkoj organizaciji grada Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se