14.3 C
Zvornik
26. април 2024.

Skandalozan potez, Komšić čestitao „Dan nezavisnosti Republike Kosovo“

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uradio je novi skandalozni potez uputivši čestitku predsjednici samoproglašenog Kosova Vjosi Osmani povodom kako je naveo „Dana nezavisnosti Republike Kosovo“.

Podsjećamo, BiH, koja Komšiću daje platu, nije priznala samoproglašeno Kosovo, a u čestitci on navodi da svim građanima Republike Kosovo i Osmanijevoj, u svoje ime i u ime građana Bosne i Hercegovine želi sretan Dan nezavisnosti. 

„Ohrabreni i obradovani unaprijeđenjem odnosa između dvije prijateljske države, uvjereni smo da će put ekonomske, političke i svake druge saradnje i prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Kosovo u skorijoj budućnosti biti od naročitog značaja za građane naših država. Bosna i Hercegovina i Republika Kosovo dijele zajedničko strateške vanjskopolitičke prioritete, članstvo u NATO i Evropskoj uniji. Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dijele iste vrijednosti, možemo stići do svoga cilja“, naveo je Komšić, kako je saopšteno iz njegovg kabineta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se