11.4 C
Zvornik
12. април 2024.

Stari školski objekat u Liješnju pretvoren u planinarski dom

Stari školski objekat u zvorničkom naselju Liješanj predat je na privremeno korištenje i upravljanje Planinarskom ekološkom udruženju „Korak“ i Planinarskom društvu „Mladost“ iz Zvornika, koji će ga koristiti kao Planinarski dom.

Grad Zvornik je ovaj školski objekat, u kome se nastava ne održava jer nema učenika, ustupio bez naknade na period od pet godina ovim ekološkim udruženjima, a na osnovu odluke Skupštine grada.

Član Upravnog odbora udruženja „Korak“ Zoran Smiljanić rekao je novinarima da je spoljašnji izgled objekta u dobrom stanju, ali da su potrebni mnogobrojni radovi na njegovoj unutrašnjosti.

Srn2022 1 16 1214837 3

On je naglasio da radove na uređenju ovog objekta pomažu i mnogi pojedinci, kao i bivši učenici ove škole u Liješnju, zahvalivši im se na donacijama i uplaćenim sredstvima, od kojih je kupljen građevinski materijali za radove na rekonstrukciji Planinarskog doma.

„Zahvaljujemo se Gradskoj upravi koja je platila novčana sredstva za nabavku materijala za radove kao i Službi profesionalne vatrogasne i spasilačke jedinice Zvornik koja je uručila šest dušeka za spavanje“, rekao je Smiljanić.

On je pozvao i druge privredne subjekte da se pridruže akciji uređenja ovog doma kako bi ga koristlili svi koji vole prirodu i planinske predjele oko ovog zvorničkog naselja.

Smiljanić je rekao da su mnogobrojni planovi, kada se završe svi radovi na ovom planinarskom objektu.

„Planinarski dom, osim zaljubljenika u prirodu i planinu Grkinju i Udrč, moći će da koriste i sportisti, ali i učenici radi nastave u prirodi“, istakao je Smiljanić i dodao da se u objektu planira sajam seoskih gazdinstava, te Etno- špajz gdje će poljoprivrednici sa područja Zvornika moći da izlažu svoje proizvode.

Podsjetivši da zvornički planinari mnogo putuju i vole da se druže, Smiljanić je rekao da će u ovom objektu biti organizovane posjete planinarima iz regiona sa kojima imaju dobru saradnju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se