16.4 C
Zvornik
19. јун 2024.

Fatalno bjekstvo iz staračkog doma – niz čaršav kroz prozor u 91. godini!

U italijanskoj provinciji Rovigo 91-godišnji štićenik jednog staračkog doma pokušao je da pobjegne spustivši se niz zavezane čaršave kroz prozor svoje sobe. Nažalost, preminuo je od posljedica pada.

Ima li sloboda cijenu? Za 91-godišnjeg Marija Finotija iz mesta Papoce na sjeveru Italije nije bilo dileme: želio je da se vrati svojoj kući po svaku cijenu!

Nemirnog i slobodnog karaktera, ovaj krepki dekica živio je u domu za stare posljednjih godinu dana, jer više nije mogao da vodi brigu o sebi.

Ženu i decu nije imao, želio je da ostane slobodan, citiraju Finotija njegovi poznanici.

Želja za slobodom koštala ga je na kraju i života. Vjerovatno namjeravajući da se vrati kući, nedaleko od doma u kojem je bio smješten, Mario je jednog jutra zavezao čaršave i preko njih se spustio kroz prozor svoje sobe na prvom spratu.

Čaršavi su izdržali, ali se deka vjerovatno nezgodno prizemljio i ugruvao toliko prilikom spuštanja da je dobio kontuziju pluća i preminuo.

Rođacima koji su ga posjećivali nije nagovještavao da ne želi da bude u domu.

Predsjednik opštine ga je dobro poznavao, jer je Mario često dolazio u njegovu kancelariju pod bilo kakvim izgovorom, a onda bi dugo i vatreno razgovarao s njim o politici, koja ga je mnogo zanimala.

Došao bi autobusom, iako već u desetoj deceniji, a predsednik Opštine bi potom angažovao kombi da ga vrati kući.

Posljednjih godina Mario je bio sve usamljeniji, jer su poumirali mnogi njegovi prijatelji sa kojima se družio.

Šta se tačno dešavalo u njegovoj glavi kada je odlučio da na taj način pobjegne – nikada se neće saznati. Marijeva posljednja avantura završila se tragično.POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se