17 C
Zvornik
26. април 2024.

Srbija na korak do Svjetskog prvenstva, u finalu igra protiv Portugala

Fudbalska reprezentacija Srbije maksimalno ozbiljno shvatila je prijateljski susret protiv Katara i do vrha napunila mrežu gostiju. Golovima Saše Lukića, Luke Jovića, Dušana Vlahovića i Sergeja Milinković-Savića upisan je ubedljiv trijumf (4:0) pred put u Portugal.

Tamo će Srbija igrati finale kvalifikacija za Mundijal u Kataru, a pobjeda će joj garantovati prvo mjesto u grupi i direktan odlazak na Svjetsko prvenstvo. To je prvi cilj koji je pred sebe kao selektora postavio legendarni Dragan Stojković Piksi, koji je i nakon pobjede protiv Katara govorio o Portugalu.

I pored odlične partije, ipak ima loših vijesti. To je da će Srbija biti oslabljena u Lisabonu.

„Ja tim za sljedeću utakmicu, protiv Portugala, znam. Tu nemam nikakvih dilema. Ipak, treba sačekati i nedjelju pošto se dešavaju neke stvari. Neće biti u stroju ni Nastasić, njegov list ne može da izdrži ove napore. On se sutra vraća u Firencu. Sačekajte nedjelju da vidimo zdravstveni bilten.“

Ocjena cijele utakmice i da li je zbog samo 1:0 na poluvremenu mijenjao čak četvoricu igrača na poluvremenu.

„Utakmica večeras je bila upravo onakva kakvu smo očekivali. Po dogovoru smo odigrali vrlo strpljivo. To što smo postigli jedan gol me nije natjeralo da mijenjam, ranije smo napravili planove. Oni su bili baš onakvi kakve ste vidjeli. Rezultat večeras nije bio prioritet, to sam rekao i igračima na sastanku“, rekao je selektor.

Luka Jović je postigao tek drugi gol od kako je Piksi selektor, a pogoci mu sigurno znače.

„Raduje me svaki gol, igračima poput njega potrebni su golovi zbog samopouzdanja. Malo igra u Realu, pa ovo znači i njemu i nama.“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se