10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Na Tehnološkom fakultetu u toku realizacija prve faze projekta energetske efikasnosti

Na objektu Tehnološkog fakuleta u Zvorniku u toku je realizacija prve faze projekta energetske efikasnosti u vrijednosti oko 600.000 KM.

Projektom energetske efikasnosti, koji je podeljen u nekoliko faza, predviđena je rekonstrukcija objekta fakulteta, te rekonstrukcije prostorija studenskog centra i laboratorije, dok će prvom fatom biti obhvaćeni radovi na rekonstrukciji ravnog krova, utopljavanje fasade i zamjena osvjetljenja.

Dekan Tehnološkog fakultata Dragan Vujadinović rekao je da su pripremne aktivnosti na ovim poslovima ranije počele u saradnji sa Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i Fondom za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti, ali je pandemja virusa korna usporila aktivnosti pa je realizacija projekta počela krajem oktobra.

Vujadinović je rekao novinarima da će u toku realizacije projekta naredne godine biti rekonstruisan sistem grijanja sa zamjenom grijnih tijela i stolarije.

Radove finansira Zeleni klimatski fond putem Razvojnog programa UN u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske kroz projekat „Povećanje ulaganja u javne objekte sa niskom emisijom ugljenika u BiH“.

Rok za završetak prve faze radova je 26. januar 2022. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se