5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Vučić: Brzi put do Malog Zvornika

Izgradnja brze saobraćajnice Šabac–Loznica biće produžena do Malog Zvornika, od graničnog prelaza ‘’Šepak“ do prelaza ‘’Karakaj“, a biće proširen i most na prelazu Mali Zvornik–Karakaj, radi poboljšanja saobraćajnih veza Srbije sa Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srpskom na ovom potezu.

To je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao poslije sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom u Beogradu.

Prema njegovim riječima, ne postoji ‘’normalan put’’ ni sa jedne strane Drine koji bi spajao Srbiju sa BiH, i čak i kad ‘’izgradimo most kod Bratunca, potrebne su godine da to počne da funkcioniše’’.

Očekujem da će ‘’Bratoljub’’, most koji spaja Ljuboviju i Bratunac da dobije svoju punu upotrebnu svrhu u mjesecima i godinama koje dolaze.

Planiramo da, kada uradimo auto-put Ruma-Šabac i brzu saobraćajnicu Šabac-Loznica, nastavimo radove ka Malom Zvorniku. Da povežemo i ‘’Šepak’’ i ‘’Karakaj’’, koji spaja Mali Zvornik i Zvornik, da dodatno povećavamo snagu i intezitet komunikacije i sa BiH i RS – rekao je Vučić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se