DruštvonaslovnaVIJESTI

Osam preminulih u Srpskoj, zaražene još 103 osobe

 Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 317 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 103 osobe, dok je prijavljeno osam smrtnih slučajeva.

Kako se navodi u saopštenju Instituta za javno zdravstvo RS, kada su u pitanju novooboljeli radi se o 45 muškaraca i 58 žena, od kojih je 15 mlađe, 61 srednje i 27 starije životne dobi.

„Prema mjestu prebivališta, 33 osobe su iz Banjaluke, 12 iz Sokoca, po osam iz Kozarske Dubice i Šipova, šest iz Kneževa, pet iz Bijeljine, četiri iz Pala, po tri iz Gacka, Laktaša, Ribnika, Trebinja i Čelinca, po dvije iz Bileće, Gradiške, Istočne Ilidže i Novog Grada i po jedna iz Dervente, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada i Prijedora“, navodi se u saopštenju.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. 

„Radi se o pet muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Bijeljine i po jedna iz Višegrada, Prijedora, Bratunca, Broda, Doboja i Banjaluke“, pojašnjava se u saopštenju.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 81.117 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 4.662 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 336.309 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 577, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 193, a u ostalim bolnicama 384. Na respiratoru su 54 osobe (24 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 30 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6.158 osoba.

Tagovi
Back to top button
Close
Close