2 C
Zvornik
20. април 2024.

Obuka o pisanju razvojnih projekata održava se u Zvorniku

Razvojna agencija Republike Srpske realizuje seminar u Zvorniku o instrumentima za identifikaciju, pripremu i provođenje razvojnih projekata za učesnike sa područja Zvornika, Osmaka, Vlasenice i Milića.

Marko Kakuća, viši stručni saradnik u razvojnoj agenciji Republike Srpske od 19. oktobra radi sa 20 predstavnika lokalnih samouprava na projektnom planiranju.

„Tema seminara su instrumenti za identifikaciju, pripremu i provođenje razvojnih projekata u skladu sa metodologijom koju traži najveći broj domaćih ali i međunarodnih donatora, odnosno na principu pristupa logičkoj matrici. Polaznici rade na konkretnim projektnim prijedlozima, odnosno na njihovom razvoju u toku ova četiri dana seminara. Konkretno oni rade na razvijanju projektnog prijedloga, logičkoj matrici i budžetu projekta,“ izjavio je Kakuća.

Lokalnim samoupravama, institucijama i javnim preduzećima ovakve obuke su veoma korisne, jer omogućavaju novi način za privlačenje finansijskih sredstava za unapređenje poslovanja. Prema riječima Sanje Bjeković, zaposlene u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja ona već drugi put pohađa seminar kako bi svoje znanje unaprijedila i stečene primjere primjenila u svom radu.

„Već drugi put učestvujemu ovakvom tipu obuke. Predavač je Marko Kakuća, jako precizno i temenjno pokušava da nam prense sve vještine u pisanju projekata, i to od definicije i razrade problema do njegove realizacije kroz projekat. Ovo znanje nije višak. Ja trenutno ne radim na nekom projektu, ali to ne znači da neću raditi i učestvovati u pisanju nekog projekta. Jer baš ovdje smo definisali da je pisanje projekata rad tima, a ne pojedinca,“ zaključila je Sanja Bjeković.

Razvojna agencija Repuvlike Srpske kontinuirano radi na ovkavim edukacijama. Od 2015. godine do danas održano je 25 obuka u kojima su učestvovale 52 jedinice lokalne samouprave, a obuku je uspješno završilo 446 polaznika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se