18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Lažna inspektorka iz Banjaluke osumnjičena za 11 prevara

BANJALUKA – Banjalučanka Danijela Lazić (39) osumnjičena je da je počinila 11 prevara i tri puta se lažno predstavila te je na prevaru, za nešto više od godinu dana, od građana na području Banjaluke uzela oko 36.162KM.

Ona je osumnjičena da je varala ljude obećavajući im razne pogodnosti, donacije, podsticaje, pomoć pri rješavanju paprirologije, a predstavljala se da je zaposlena kao inspektorka.

Uhapšena je u operativnoj akciji usmjerenoj na rasvjetljavanje imovinskih krivičnih djela.

„D.L. iz Banjaluke, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je počinila 11 krivičnih djela prevara i tri krivična djela lažno predstavljanje. Sumnjiči se da je krivična djela počinila u vremenskom periodu od ljeta 2019. godine do decembra 2020. godine na području Banjaluke, dovodeći oštećene u zabludu da će im omogućiti isplatu donacija, pružiti pomoć prilikom rješavanja imovinsko – pravnih odnosa, dobijanja podsticaja za poljoprivredu, predstavljajući se da je zaposleno kao inspektor Gradske uprave Grada Banjaluka i inspektor u Inspektoratu Republike Srpske“, navode iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaju da je na taj način D.L. za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 36.162 KM i protiv te osobe je dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

„Nezavisne“ su ranije pisale da je ona bila prijavljena da je od vlasnice banjalučkog kozmetičkog salona uzela 455 KM na ime uplata taksa za poslovne prostore, lažno se predstavljajući kao inspektor.

Naime, lani se službenicima PU Banjaluka obratila se O.J., vlasnica poslovnog subjekta iz Banjaluke, koja obavlja kozmetičke usluge, i prijavila klijentkinju da se u prethodnom periodu lažno predstavljala i na taj način od nje i njene radnice u više navrata uzela novac te da joj je ukupno dala 455 KM na ime uplata taksa za poslovne prostore.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se