17 C
Zvornik
26. април 2024.

Kompanija dm donirala sredstva za nabavku sportske opreme Atletskom klubu „Zvornik“

„Trenutno u klubu trenira oko 60 dječaka i djevojčica svih uzrasnih kategorija, od cicibana do seniora, a organizujemo i Školicu sporta za najmlađe, Rekreativno trčanje za odrasle te Zumba fitness. Jedan od naših prioritetnih ciljeva je što bolja priprema za predstojeća prvenstva BiH, u dvorani i na otvorenom, gdje planiramo da učestvuju sve starosne kategorije. Pored redovnih priprema aktivnih takmičara, posebnu pažnju posvećujemo najmlađima, koji kroz Školicu sporta uče prve atletske korake i razvijaju ljubav prema sportu“, pojasnila je rad ovog kluba njegova trenerica, Slavica Mandić, koja je sa suprugom, Momčilom Mandićem, također trenerom, Atletski klub „Zvornik“ osnovala 2006. godine.

Kako navodi, slobodno vrijeme posvetili su ovom sportu i radu sa djecom, i do sada su edukovali na stotine dječaka i djevojčica. 

„S obzirom da u našem gradu nije postojao atletski klub, nije bilo lako razvijati nešto novo. Uslovi su bili veoma loši, ali rad i upornost davali su rezultate. Postepeno smo, kroz razne projekte, nabavljali rekvizite, dok su treninzi i odlasci na takmičenja za djecu uvijek bili besplatni. S ponosom naglašavam da je klub izrodio desetak reprezentativaca BiH, koji su učestvovali na balkanskim i evropskim prvenstvima”, dodaje.

Atletski klub „Zvornik“ je takođe organizator trke povodom Dana grada, koja se svake godine održava u maju, a na kojoj učestvuje oko hiljadu dječaka i djevojčica osnovnih i srednjih škola. U narednom periodu planiraju proširiti trku, kako bi u njoj sudjelovali trkači iz regiona, ali i šire.

Podsjećaju kako su njihove članice trčale sve do sada organizirane dm Ženske utrke te da je upravo to iskustvo bilo jedan od podstreka za bavljenje ovim sportom.

„Mi, kao pokretači trkačke priče u našem gradu srećni smo, jer smo uz pomoć dm-a motivisali toliko žena, majki da se pokrenu, a to se zove društveno-odgovoran rad. Iskustva naših trkačica danima su prepričavana. Kada se pojavio konkurs za donaciju sportskim organizacijama bez razmišljanja smo se prijavili, vjerujući da će dm prepoznati naš rad i trud. Koliko smo zahvalni ne možemo riječima iskazati, ali ono što možemo jeste da ćemo se potruditi da postižući dobre rezultate dostojno nosimo sportsku opremu koju smo nabavili uz podršku dm-a”, poručila je Slavica Mandić, trenerica u Atletskom klubu „Zvornik“.

Osim Atletskog kluba „Zvornik“, kompanija dm je u okviru projekta 4. dm Ženske trke dječijim sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, odlučila donirati sredstva potrebna za rad i realizaciju različitih aktivnosti: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskih takmičenja i angažman stručnjaka za rad sa djecom te ostalih aktivnosti kojima se podstiče uspješan sportski razvoj djece i omladine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se