25.4 C
Zvornik
18. мај 2024.

Kako je otkriven ubica porodice iz Aleksinca

Goran Džonić koji je uhapšen pod sumnjom da je sa dvojicom sinova i još dvojicom mještana Moravca učestvovao u teškom ubistvu Gorana, Gordane i Lidije Đokić, otkriven je nakon što ga je prepoznao jedan od mještana kod kojeg je bio da mu napravi prigušivač za pištolj pravdajući se da se radi o nekom dijelu za poljoprivrednu mašinu, saznaje Blic.

Prema saznanjima ovog lista, majstoru ni na kraj pameti nije palo za šta bi mogla da se koristi metalna cjevka tačno propisanih dimenzija sa navojem na vrhu od izuzetnog čvrstog materijala, jer je Džonić kod njega bio oko mjesec, do mjesec i po dana prije zločina.

– Nakon što je otkriveno monstruozno ubistvo i nakon što su mediji počeli da izveštavaju, u javnosti su se našle mnoge informacije vezano za ovaj slučaj. Jedna od njih bila je i da se pucnji nisu čuli jer je ubica koristio prigušivač. U tom trenutku, majstoru koji je izuzetno pošten i vredan čovek sinulo je da proveri koji je to metalni deo koji je pravio Goranu Džoniću pre mesec do mesec i po dana pre ubistva. Nakon što je uradio Gugl pretragu posle samo tri, četiri rezultata, nakon unošenja traženih parametara cevi koje je napravio majstor se sledio videvši da taj deo za koji mu je predstavio za poljoprivrednu mašinu, zapravo predstavlja prigušivač – rekao je za beogradski Blic jedan od mještana.

Posle neprospavane noći majstor je zorom odmah otišao u policiju i ispričao sve što zna o tom slučaju prije svega da ga ne bi neko kasnije dovodio u vezu sa nečim.

-On je policajcima ispričao šta je od njega zahtevano da se napravi, da se radi o metalnom delu koji na određenom mestu treba da ima navoj, tačne debljine zidova i dužine cevi i da on nije ni sumnjao da se radi o nekom delu, jer veliki broj meštana svakodnevno dolazi kod njega da bi im napravio delove za traktore, freze, kombajne i druge poljoprivredne mašine koje su se oštetile.

Kada su pogledali dimenzije cijevi, shvatili su da ona odgovara prigušivaču za model pištolja kojim su, kako se u tom trenutku sumnjalo na osnovu pronađenih čaura, lidkvidirani Đokići. Kada su pitali ko je taj čovek koji je od njega zatražio da mu napravi taj dio majstor je rekao da se radi o Goranu Džoniću, kaže naš izvor.

Nakon ovog saznanja, klupko monstruoznog zločina počelo je da se odmotava.

Džonić je uhapšen, a na imanju njegovog sina u selu Moravac, pronađeno je 43.000 evra koje su bile zakopane u korjenu šljive u voćnjaku, a koje su, kako se sumnja, pripadale ubijenom Đokiću.

Kako je Blic pisao, Džonić u svojoj odbrani pokušava da prebaci odgovornost na Konstadina i Konstantina Miloševića, poznatije kao braća Jojke, koji su navodno po njegovim riječima bili direktni izvršioci, ali postojanje ovakvih dokaza potkopava njegovu verziju priče.

Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog slučaja i utvrđivanju svih osoba koje su na neki način mogle biti povezane sa ovim djelom.

Osim Džonića i dvojice mještana koje je on imenovao kao saučesnike, nakon saslušanja u tužilaštvu određen je pritvor i Džonićevim sinovima Milanu i Stefanu kako bi se utvrdilo imaju li veze sa planiranjem zločina i da li su nakon ubistva bili upoznati sa očevom ulogom u njemu budući da za kobnu noć imaju alibi da su bili na svojim radnim mjestima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se