23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Đajić: Vakcina je jedina sigurna zaštita od kovida 19

BANJALUKA – Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je danas u Banjaluci da je vakcina jedina sigurna zaštita od kovida 19, zbog čega preporučuje svima da je prime što prije, bez obzira o kojoj populaciji se radi.

„Moja djeca su vakcinisana i to je dovoljan primjer da vjerujem u vakcinu“, kaže Đajić.

On ističe da vakcinu preporučuje i trudnicama i djeci. „Sada neke nove studije kažu da mogu i maloljetna djeca da prime određene vakcine“, rekao je Đajić.

On je novinarima rekao da je kao ljekar i rukovodilac najveće zdravstvene ustanove, gdje je i liječen najveći broj oboljelih od kovida 19, vjerovao da će narod masovnije pristupiti vakcinaciji i mjerama za koje je dokazano da doprinose smanjenju širenja ove opake bolesti od koje su, nažalost, mnogi umrli.

„Vjerujem da će nadležne institucije u svim državama i kod nas pronaći najbolje rješenje da se motivišu ljudi, a možda i ‘natjeraju’ da se vakcinišu i da se pridržavaju mjera. Sigurno je, i to je već dokazano u mnogim državama, da kovid propusnice smanjuju veliki broj oboljenja“, rekao je Đajić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se