8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Dačić: Srpska ima apsolutnu podršku Srbije

BANjALUKA – Specijalne veze između Srpske i Srbije su „živa veza“ između istog naroda, i tu ne postoje nikakve granice. Narednog mjeseca održaćemo zajednički sastanak u Beogradu, na koji će biti pozvani lideri svih političkih partija.

Poručio je to predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sastanka sa srpskom članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

-Mnogi nemaju predstavu koliko su ti datumi značajani. Možda 30 godina ne predstavlja veliku vremensku distancu, ali za Srbiju i Republiku Srpsku bile su prekretnica za budućnost – naglasio je Dačić.

On je dodao da je Srpska sačuvala svoj identitet.

-Ako se nešto mijenja mora da bude u saglasnosti dva entiteta i tri naroda. Nikava sila ne dolazi u obzir – istakao je Dačić.

Naglasio je da se ništa novo ne dešava na ovim prostorima.

-To se radi već decenijama, da se „izigra“ Dejtonski sporazum, uzimajući Srpskoj gotovo sva ovlašćena – rekao je Dačić.

Istakao je da su u Skupštini Srbije zainteresovani da čuju Dodika i druge predstavnike srpskog naroda te da su se u načelu dogovorili da jedan takav sastanak organizuju idućeg mjeseca.

On je podsjetio da Srpska ima apsolutnu podršku Srbije,te da svi žele da se sačuva mir.

-Isto tako želimo da se sačuvaju ustavne pozicije i ovlašćenja Republike Srpske – rekao je Dačić čestitao je jubilej Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dačić je rekao da 30 godina možda ne predstavlja veliko vrijeme, ali da su za Srpsku, Srbiju i srpski narod u cjelini, to bile dramatične, istorijske, teške godine, koje su ostavile trag ne samo na život svakog građanina, nego i na instutucionalne forme koje oblikuju život ljudi.

-Mogu s ponosom da kažem da je Republika Srpska uspjela da se sačuva, da je sačuvala ne samo svoje institucije, nego i vjeru ljudi da mogu biti sami na svome – podvukao je Dačić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se