8.1 C
Zvornik
27. април 2024.

Erkić: U avgustu evidentirana 22 ilegalna migranta, 16 iz Avganistana

Na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik u avgustu su evidentirana 22 ilegalna migranata, što je za osam manje nego u istom mjesecu prošle godine, rekao je danas načelnik Sektora policije Dražan Erkić.

Erkić je na konferenciji za novinare rekao da su svi pronađeni migranti muškarci prosječne starosti između 20 i 30 godina, a najviše ih je iz Avganistana, njih 16, dok su ostali iz zemalja Bliskog istoka.

On je naveo da u avgustu nije bilo krivičnih djela i prekršaja koje su počinili ilegalni migranti, niti krivičnih djela u kojima su žrtve bile ova lica.

Kada je riječ o oblasti saobraćaja, Erkić je naveo da je u avgustu na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik evidentirano 48 saobraćajnih nezgoda, za sedam manje u odnosu na isti mjesec lani.

Erkić je istakao da je od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 15 bilo sa povrijeđenim licima, od kojih su dvije bile sa poginulim, četiri sa teško i devet sa lakše povrijeđenima.

„Neprilagođena brzina vožnje uslovima i stanju na putu dominantan je uzrok saobraćajnih nezgoda“, napomenuo je Erkić.

On je istakao da je na putevima koje kontroliše Policijska uprava Zvornik u avgustu kontrolisano 2.049 vozača i vozila i izdato 1.565 prekršajna naloga.

Prema njegovim riječima, u avgustu je iz saobraćaja isključeno 27 vozila i 220 vozača, od kojih su 183 vozača isključena zbog vožnje pod dejstvom alkohola, pet vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo alkohola u krvi, a 16 vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo narkotika.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je da je u avgustu evidentirano ukupno 60 krivičnih djela, za 15,4 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine.

„Od evidentiranih krivičnih djela, 57 je bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedno iz oblasti zloupotrebe droge i dva iz oblasti privrednog kriminaliteta“, naveo je Savić.

On je naglasio da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesena 54 izvještaja protiv 63 lica, među kojima su 22 povratnika u činjenju krivičnih djela, dok maloljetnih nije bilo.

Savić je naveo da je ovim krivičnim djelima pričinjena materijalna šteta od 121.272 KM.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da u avgustu nije bilo krivičnih djela, a ni prekršaja koji izazivaju veću uznemirenost građana.

Vasiljević je naglasio da se iz iznesenih podataka može reći da je bezbjednosna situacija na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik zadovoljavajuća.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se