17 C
Zvornik
26. април 2024.

Uskoro nova parkirališta i ulice u Bratuncu

U Bratuncu je počela izgradnja parkinga sa 115 mjesta na pet lokacija i nekoliko novih ulica, kao i rekonstrukcija lokalnih puteva.

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić rekao je novinarima da se ova aktivnost vodi s ciljem unapređenja infrastrukture i stvaranja povoljnijeg životnog ambijenta u ovoj opštini.

Nova parking mjesta će doprinijeti smanjenju problema parkiranja automobila na ulicama i trotoarima.

U toku su pripremni radovi za izgradnju ulice kod stare Građevinske škole, gdje je ujedno planiran i parking prostor. Takođe, izgradnja prostora za parkiranje planirana je i u Radničkoj ulici, Ulici cara Lazara i na lokalitetu uz Osnovnu školu „Branko Radičević“. U planu je i izgradnja nove ulice i parkirališta iza lokaliteta Lamela.

Rankić ističe da su na većini lokacija počeli pripremni radovi, a pored uređenja naselja važna je i bezbjednost đaka, koja će se poboljšati izgradnjom trotoara čime će se stvariti sigurniji uslovi za pješake, a posebno đake.

Pored uređenja gradskog jezgra, počela je rekonstrukcija puteva u ruralnim područjima.

U toku je sanacija puteva Baćići-Brana i Grabovačka rijeka-Vraneševići, dužine od po četiri kilometra, put za selo Buljim i Jasikovača, te izgradnja kraka ulice u Jelovcima, dužine 100 metara.

Rankić pojašnjava, da će se ovim radovima povećati bezbjednost saobraćaja i olakšati rad velikog broja poljoprivrednika koji žive na tom području.

Radovi se izvode etapno i dinamika je uslovljena prilivom sredstava u budžet.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se