22 C
Zvornik
02. мај 2024.

Početak izrade projektne dokumentacije za prečistač u Branjevu

Na konferenciji za medije koja se danas održala u Gradskoj upravi prezentovani su dosadašnji radovi na kanalizacionoj mreži u mjesnoj zajednici Branjevo i budući koraci koji su u planu na ovom velikom projektu.

Nakon završetka kompletne kanalizacione mreže, nastupa druga faza projekta koja se tiče prerade otpadnih voda.

Damir Kasum koji predstavlja podizvođače za češku kompaniju „Geo test“ izjavio je da su za projekat prerade otpadnih voda završena geoistraživanja.

kanalizacija 2

Sada sledi izrada projektne dokumentaciji u kojoj će se grad Zvornik opredijeliti za jednu od tri ponuđene varijante za postrojenje za preradu otpadnih voda na Branjevu.

Projekat koji se tiče kanalizacije i prerade otpadnih voda je inače omogućen kroz saradnju Bosne i Hercegovine i Češke, konkretno, donator grant sredstava je Češka razvojna agencija.

Prva faza je i dalje u toku, do sada je uz donaciju češke razvojne agencije od 2 350 000 KM i učešće grada od 900 000 KM na kanalizaciju priključeno 500 domaćinstava od ukupno njih 900 koji su obuhvaćeni projektom.

U drugoj fazi, na oko hektar zemljišta, biće smješten prečistač otpadnih voda.

Gradonačelnik, Zoran Stevanović je rekao da će Branjevo biti prva mjesna zajednica sa kompletnom kanalizacionom mrežom.

On je izrazio zadovoljstvo do sada urađenim u oblasti vodosnabdjevanja i kanalizacione mreže na teritoriji grada.

Istakao je da će sledeći radovi na vodosnabdjevanju biti na zapadnom kraku (Šćemlija, Glumina, Oraovac, Križevići, Kitovnice, Jardan), a na izgradnji kanalizacije će se raditi na dionici kroz koju prolazi vodovod sjever (Lokanj i Dio Pilice), mjesna zajednica Čelopek ali i sam grad, koji je u velikoj potrebi za kolektorom.

Gradonačelnik je iskoristio ovu priliku i da zahvali Odjeljenju za međunarodni saradnju pri gradskoj upravi čiji rad je doveo do realizacije i ovog projekta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se