Nepoznata lica skrnavila putokaz za manastir Karno kod Srebrenice

Nepoznata lica skrnavila su putokaz za manastir Karno kod Srebrenice, visok oko četiri i širok više od jednog metra, rekao je danas zvornički humanitarac i preduzetnik Milan Kudro Stojkić, koji je ovom manastiru poklonio ovaj putokaz.

Stojkić je izrazio žaljenje što ima još onih koji ne priznaju ništa što je sveto, pa ruše i putokaz koji olakšava narodu da lakše dođe do manastira Karno i naglasio da će ponovo, na radost vjernika, postaviti putokaz.
Iguman manastira Karno Luka Babić osudio je ovaj brutalni i čin nevjerstva, zapitavši se kome smeta putokaz sa fotografijom manastira, dodavi da će ovaj vandalski čin biti prijavljen policiji.
Putokaz je urađen na metalnoj konstrukciji sa natpisom i fortografijom manastira Karno, kao i smjerom u kom se pravcu nalazi ova svetinja i poklonjen manastiru u oktobru prošle godine.

Stojkić je putokaz uradio vlastitim sredstvaima i postavio ga na raskršću koje se nalazi četiri kilometra od manastira Karno, kako bi olakšao vjernicima i namjernicima u kom pravcu da krenu do manastira.

„Bilo je razumljivo da se na raskrsnici postavi putokaz za manastir Karno kako vjernici, putnici, namjernici ili gosti ne bi putovali zaobilaznim putem do manastira, nego novim i mnogo kraćim asfaltnim putem“, istakao je ranije Stojkić.

Stojkić je rekao da je izrada, prevoz i postavljanje putokaza njegov doprinos manastiru Karno za krsnu slavu ove svetinje Pokrova Presvete Bogorodice, koja se obilježava 14. oktobra.

Stojkić je naglasio da mu je najveća zahvalnost bila kada neko, ko se zaputi prema manastiru, kaže „hvala Bogu i onome ko postavi ovaj putokaz“.
Manastir Karno, koji je posvećen Pokrovu Presvete Bogorodice, nalazi se u selu Međe kod Srebrence.

Back to top button