14.3 C
Zvornik
26. април 2024.

Helikopteri iz Srpske na požarištima u Federaciji BiH

Helikopteri iz Srpske na požarištima u Federaciji BiH. Јedan helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, angažovan je na gašenju požara u Јablanici, a drugi na izviđanju na istom lokalitetu.

Koristi se vodozahvat Јablaničkog jezera za gašenje požara, a pripadnici Federalne uprave civilne zaštite obezbijedili su sve što je potrebno u pripremi gašenja požara iz vazduha.

– Federalna uprava civilne zaštite uputila nam je zahtjev za angažovanje helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske za gašenje požara na području Јablanice i uputili smo dva helikoptera. Oba helikoptera su krenula prema navedenoj lokaciji i odmah ćemo krenuti sa gašenjem požara – rekao je za RTRS direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović pojasnio je ranije za RTRS da je zahtjev za angažman helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske proslijeđen na osnovu Sporazuma o saradnji u ostvarivanju ciljeva zaštite i spasavanja između Federalne uprave civilne zaštite i Republičke uprave civilne zaštite.

Požar se na području Јablanice tokom prethodne noći proširio i približio naselju Donja Јablanica, pri čemu su i dalje ugroženi objekti na lokalitetu Komadinovo vrelo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se