Uncategorized

Kovačević: Volja naroda – garancija nove pobjede SNSD-a

SNSD će na predstojećim opštim izborima ostati pobjednička stranka koja će na najodgovorniji mogući način nastaviti razvoj svih lokalnih zajednica i Republike Srpske, ocijenio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

„Imam potrebu da se osvrnem na sve češće pompezne i potpuno neosnovane najave iz opozicije kako će oni, navodno, pobijediti na sljedećim izborima naredne godine“, napisao je Kovačević na „Fejsbuku“.

On je rekao da su odavno naviknuti na takve najave, koje se, kako je rekao, nikada nisu obistinile, te ocijenio da je očigledno da opozicija svoj trenutni optimizam temelji na izbornom rezultatu u Banjaluci.

„U tom smislu je potrebno podsjetiti javnost da je rezultat sa lokalnih izbora u Banjaluci identičan rezultatu ostvarenom na opštim izborima 2018. godine, kada su SNSD i stranke vladajuće koalicije u Republici Srpskoj ostvarile ubjedljivu i istorijsku pobjedu“, ukazao je Kovačević.

Kovačević je pojasnio da je jedina značajna promjena koja se u odnosu na taj rezultat dogodila na prošlogodišnjim lokalnim izborima, ta da su SNSD i stranke vladajuće koalicije doživjele ozbiljan rast povjerenja građana Republike Srpske, za razliku od opozicije koja je postigla istorijski najlošiji rezultat.

„Nije zgoreg podsjetiti da je na lokalnim izborima prošle godine SNSD sam osvojio više glasova od SDS-a, PDP-a i DNS-a, dakle, kompletne opozicije, zajedno“, napisao je Kovačević, koji je uz ovu objavu priložio i prikaz rezultata SNSD-a u odnosu na kompletnu opoziciju na izborima 2018. i 2020. godine. 

Izvor
atv
Back to top button
Close
Close