10.9 C
Zvornik
30. април 2024.

U Vlasenici počela izgradnja i rekonstrukcija 28 stambenih objekata za povratnike i interno raseljene

U Vlasenici je počela izgradnja i rekonstrukcija 28 individualnih stambenih objekata vrijednosti 825.000 KM namijenjenih za povratnike i interno raseljena lica na području ove opštine.
Radovi se odvijaju u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat „BH pet“, a izvođač je „Seta inženjering“ iz Zavidovića.

Projekat se finansira sredstvima Razvojne banke Savjeta Evrope.

Iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije saopšteno je da će 28 porodica, interno raseljenih lica i izbjeglica sa područja opštine Vlasenica ovim projektom riješiti svoj stambeni problem.

„Polovina objekata će biti sanirana ili nadograđena, a polovina će biti izgrađena od temelja“, navedeno je na saopštenju.

Iz Sekretarijata navode da je ovo samo nastavak saradnje sa opštinom Vlasenica kako bi se ovoj populaciji obezbijedili normalni uslovi za život.

Na području ove opštine ima još porodica koje spadaju u kategoriju izbjeglih i raseljenih lica, a koje nemaju riješeno stambeno pitanje tako da je najavljena dalja pomoć ovoj kategoriji stanovništva.

Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije su sa načelnikom Vlasenice Miroslavom Kraljevićem posjetili gradilište na kojem je u završnoj fazi izgradnja objekta sa 20 stanova.

Ovaj objekat se, takođe, gradi u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat „BH tri“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se