17 C
Zvornik
26. април 2024.

Stanivuković sve češće sa predstavnicima FBiH; Šta je pozadina takve kampanje?

Razgovarali su o zajedničkoj saradnji i prosperitetu, a ratne teme su ostale u drugom planu, kaže Stanivuković.

I dok se gradonačelnik Banjaluke sve češće sastaje sa predstavnicima FBiH , javnost u Republici Srpskoj se pita šta je pozadina takve Stanivukovićeve kampanje.

Stanivuković nije krio sreću koju je osjetio prilikom dolaska u Tuzlu, ističući da je došlo vrijeme da se priča jezikom kulture, ekonomije, turizma.

– Јa sam zaista srećan što sam danas u Tuzli i nije prvi put. Imao sam čast da još kao odbornik skupštine grada Banjaluka dobijem jedno poštovanje i usuđujem se reći poštovanje mladih ljudi u Tuzli, pa su me tada pozvali da razgovaramo – rekao je Stanivuković.

Posjete Stanivukovića FBiH sociolog i profesor Univerziteta Istočno Sarajevo Drago Vuković naziva putešestvijima u vremenu kada su politički odnosi u BiH loši.

– Stanivukovićevo djelovanje u političkom smislu će više štetiti Republici Srpskoj , nego nekim političkim elitama u Srpskoj. Dakle, kada imate potpunu negaciju nacionalnog identiteta Srpske, a imate mladog politčara koji ne razumije te identitete, onda je to jako loše. A Stanivuković toga možda i nije svjestan – izjavio je Vuković.

U Udruženju izbjeglog i raseljenog stanovništva „Prijatelji Ilijaša“ kažu da nisu protiv saradnje između određenih gradova, ali ističu da put mora biti drugačiji.

– Ako neko ide u Tuzlu iz ne znam kog razloga, smatram da je prije odlaska u Tuzlu trebao da čuje glas Tuzlaka, Udruženja u Bijeljini. Trebalo bi da vidi šta su njihovi interesi. Ako ide u Sarajevo onda bi trebao čuje izbjegle ljude iz Sarajeva, ima tu masa stvari o kojim se pričalo, a priča nije dala rezultate – istakao je predsjednik Udriženja „Prijatelji Ilijaša“ Milenko Zupur.

Stanivuković je već ušao u kampanju koja je radikalna, ističe profesor Univeriziteta Istočno Sarajevo.

– To njegovo djelovanje ima veze sa najavljenmim koalicijama na nivou BiH da bi se srušile vlasti. Nisam baš siguran da Stanivuković ima kapaciteta za tu vrstu političkog ujedinjavanja, ukrupnjavanja – poručio je Vuković.

Stanivuković je novi tip „rijaliti političara“ kome se može desiti da bude kolateralna šteta nekih političkih opcija koje su prilično sterilne u liderskom i kadrovskom pogledu, dodao je Vuković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se