-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Šeranić: Banje su potencijal Republike Srpske

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da će Banja „Mlječanica“ biti i zdravstveno-sportski i obrazovni centar.

„Ovu banju, ali i ostale banje Republike Srpske ćemo rehabilitovati. To je naš ogromni potencijal“, rekao je Šeranić u obraćanju nakon postavljanja kamena temeljca novog zdravstveno-turističkog kompleksa „Mlječanica“.

On je naglasio da se u zdravstveni sektor ulaže mnogo sredstava i da će tako biti nastavljeno.

Vršilac dužnosti direktora Banje „Mlječanica“ Darko Banjac naveo je da je 1987. godine primljen prvi pacijent u ovu banju koja je sada moderna zdravstvena ustanova.

„Zahvaljujuću srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, premijeru Radovanu Viškoviću i institucijama Srpske krećemo u realizaciju ovog značajnog projekta“, rekao je Banjac.

On je naveo da je Banja „Malječanica“ renovirana i da redovno izmiruje sve obaveze.

„Ovo će biti najbolji zdravstveno turistički centar u regionu na šta sam ponosan. Realizacijom značajnih projekata naša Republike napreduje“, rekao je Banjac.

Obraćanjem zvaničnika završena je ceremonija polaganja kamena temeljca novog zdravstveno-turističkog kompleksa „Mlječanica“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se