EkonomijanaslovnaRegija BiračVIJESTI

Ministarstvo poljoprivrede očekuje izvještaje od lokalnih zajednica o šteti pričinjenoj nevremenom

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske očekuje izvještaje od lokalnih zajednica u kojima je pričinjena šteta od jučerašnjeg nevremena, te će nakon njihovog sagledavanja reagovati i pomoći u skladu sa mogućnostima.

„Podsjećamo da Ministarstvo sufinansira nabavku protivgradnih mreža, te premiju osiguranja, koja se sufinansira u iznosu od 50 odsto uplaćene polise osiguranja“, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Iz Ministarstva navode da se na cijelom području Republike Srpske, prema meteorološkoj prognozi, danas očekuju nestabilne vremenske prilike, uz mogućnost jakih pljuskova, grada i jakog vjetra.

Protivgradna preventiva Republike Srpske prati situaciju, ima dovoljno protivgradnih raketa i strijelci su na položajima, spremni da dejstvuju na gradonosne oblake“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva dodaju da je „Protivgradna preventiva“ juče dejstvovala na području Doboja i Petrova sa 12 protivgradnih raketa, dok za područje Zvornika, Bratunca i Srebrenice nije dobijena dozvola za korištenje vazdušnog prostora od kontrole leta, iako su strijelci bili na protivgradnim stanicama.

(Fotografija preuzeta sa FB stranice Despotovina)

Back to top button
Close
Close