2.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Milići: Uređenje i obnova igrališta podrška mjesnim zajednicama

Opština Milići kroz razne projekte želi da ojača ulogu svojih mjesnih zajednica, da bi unaprijedila kvalitet života mještana, a u toku je realizacija dva projekta – u naseljima Mišići i Rajići za šta je izdvojeno ukupno 7.500 KM, izjavio je Srni načelnik opštine Marko Savić.

On je naveo da su sportski tereni u Mišićima među atraktivnijim na području Milića, ali da im je nedostajao kutak za najmlađe.

„U Mišićima ima mnogo djece, i inicijativa da se ogradi igralište i napravi kutak za mališane potekla je od mještana, na šta smo ponosni. Opština je izdvojila skromnih 2.700 KM“, izjavio je Savić.

On je dodao da će, kada budu završeni radovi, djeca moći da na igralištu provedu kvalitetno vrijeme, bezbjedno, daleko od saobraćaja.

Savić je napomenuo da će ograđivanjem igrališta mještani Mišića riješiti i problem posjetilaca tokom noćnih časova, koji su na terenu ostavljali nered, polomljene flaše, što je predstavljalo opasnost za djecu.

Mještanin Mišića Milomir Borić zahvalio je načelniku Saviću i svima koji su učestvovali u akciji uređenja igrališta.

„Svi smo se uključili u akciju, opština novčano i u materijalu, mještani radnom snagom i finansijski, kao i ljudi koji su na radu u inostranstvu. Postavili smo stubove, ovih dana ćemo i ogradu, zatim tobogane, ljuljaške“, rekao je Srni Borić.

U naselju Rajići mještani su uz finansijsku pomoć opštine od 4.800 KM, uredili dio kompleksa na kojem se nalazi teren za mali fudbal.

„Nedostajao je sadržaj za košarku i odbojku, zbog čega smo jedan dio prostora asfaltirali, i tu će se odvijati aktivnosti najmlađih“, dodao je Savić.

Savić je najavio ulaganja u mjesne zajednice i u narednom periodu, a prvenstveno u adaptaciju i asfaltiranje lokalnih puteva.

Devetogodišnja Maša Stjepanović iz naselja Rajići presrećna je što će sa svojim drugarima imati bolji prostor za igru.

„Igralište je veliko, najljepše, dolaze nam djeca i iz susjednih mjesta. Postavljene su žice, sada nam ne izlazi lopta van terena, kao ranije, možemo da igramo košarku, odbojku, super nam je“, izjavila je Srni Maša.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se