DruštvonaslovnaVIJESTI

Koronom u RS zaraženo još osam osoba, šest preminulo

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 292 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba.

Radi se o četiri muške i četiri ženske osobe, od kojih je jedna mlađe, pet srednje i dvije osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, dvije osobe su iz Mrkonjić Grada i po jedna iz Banjaluke, Vlasenice, Zvornika, Kotor Varoša, Laktaša i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Banja Luke i po jedna iz Prnjavora, Teslića, Šamca i Kneževa.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.186 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 3.733 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavile 46.423 osobe, a testirano je ukupno 277.998 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 179 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 73, a u ostalim bolnicama 106. Na respiratoru je 14 osoba (7 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 7 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.705 osoba, a nadzor je završen kod 191.432 osobe.

Tagovi
Back to top button
Close
Close