17 C
Zvornik
26. април 2024.

Popovićke teže krovu Evrope!

Piše: Drago Gajić

Ovih dana, posjetio sam Džudo klub Sokolovi, gdje mi je domaćin bio Ognjen Pavlović, predsjednik Džudo saveza Republike Srpske i jedna od najzaslužnijih što je naš grad dobio kompleks dvorana u kojima trenira nekoliko klubova borilačkih vještina.

Tom prilikom, Pavlović me obavjestio o ambicioznim planovima za dalja razvoj borilačkih ali i drugih sportova u gradu, a razgovarao sam i sa sestrama Nikolinom i Sandrom Popović, koje su među najistaknutijim članicama kluba i najzaslužnije su što je ženska ekipa ove godine bila najbolja na prvenstvu Republike Srpske.

viber image 2021 04 29 14 34 21


Nikolina je još juniorka, a takmiči se i u seniorskoj konkurenciji.

– Treniram već sedam i po godina. Ove godine u seniorskoj konkurenciji bila sam prvakinja Republike Srpske i druga na prvenstvu BiH. I prošle godine sam osvajala prva mjesta  u Republici Srpskoj u kadetskoj, juniorskoj i senirskoj konkurenciji i bila treća u BiH u konkurenciji kadeta. Ove godine očekuje me prvenstvo Republike Srpske u juniorskoj konkurenciji gdje se nadam zlatnoj medalji i da stignem do finala u BiH. Ako se ovo ostvari trebalo bi da putujem na seniorskoj prvenstvo Evrope koje će biti u Luksemburgu, rekla nam je Nikolina.

Mlađa sestra Popović je Sandra, koja mi je rekla da džudo trenira već osam godina, i da je imala dosta uspjeha.

– Ja sam još kadet. Među najsjajnijim uspjesima mi je osvajanje trećeg mjesta na prvenstvu Balkana 2018. godine za starije pionirke u kategoriji – 44 kilograma. I ja sam bila prvakinja Republike Srpske za seniorke i treća u BiH. Takođe očekujem odlazak na evropsko prvenstvo, ukoliko budem uspješna na prvenstvima Republike Srpske i BiH, rekla nam je Sandra Popović.

Sestre su trenirali i treniraju svih treneri u klubu, ali je najviše sa njima provodio trener Dane Pepić.

Poželio sam sestrama Popović i svima u klubu Sokolovi da im se svi planovi ostvare.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se