17.4 C
Zvornik
27. мај 2024.

Galić: Najoštrije sankcionisati one koji učestvuju u kriminalu

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić poručio je danas, nakon hapšenja dvojice graničnih policajaca na području Bileće, da će ova policijska agencija nastaviti najoštrije da sankcioniše one koji na bilo koji način učestvuju u kriminalnim radnjama.

Galić je istakao da je Granična policija ovim pokazala jasno opredjeljenje za zaštitu zakona u BiH i za suprotstavljanje svim oblicima kriminalnih i koruptivnih radnji svojih policijskih službenika.

– Granična policija BiH sve svoje kapacitete ulaže u zaštitu granice, a pojedinci neprofesionalnim i nesavjesnim djelovanjem nastoje to narušiti. Јedina smo agencija koja redovno čisti vlastite redove i to ćemo nastaviti da činimo – istakao je Galić.

On je osuduio svaki oblik kriminaliteta, naročito ako su uključeni oni koji treba da se bore protiv toga.

Iz Granične policije BiH danas je saopšteno da je u akciji „Lovac“ na području Bileće uhapšeno više lica, od kojih su dva granična policajca osumnjičena da su duži period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko granice, iz Crne Gore u BiH.

– Napominjemo da je riječ o veoma dobro organizovanoj kriminalnoj grupi koja duži period djeluje na području Bileće, a među kojima se nalaze i višestruki povratnici, koji su osuđivani za veći broj teških krivičnih djela – ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su policijski službenici Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, prema naredbama Suda BiH, izvršili pretres osumnjičenih i pokretnih stvari radi pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon toga su osumnjičeni sprovedeni u prostorije Granične policije BiH radi kriminalističke obrade i ispitivanja, a potom će biti donesena odluka postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH o daljem postupanju.

– Ova lica uhapšena su zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja – dodaje se u saopštenju.

Navedeno je i da je u toku navedenih aktivnosti korištena, između ostalog, i oprema koja je donirana od Njemačke i Vlade Velike Britanije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se