12.4 C
Zvornik
01. октобра 2022.

Obilježena decenija i po od smrti Miloševića

Vijence na grob položili su predstavnici SPS-a, na čelu sa Nikolom Šainovićem, članom Glavnog odbora, kao i članovi Pokret socijalista, predvođeni Aleksandrom Vulinom.

-Evo nas pred spomenikom Slobodana Milošeivća. Ali, njegovi glavni spomenici su Dejtonski sporazum i Rezolucija 1244, koji predstavljaju temelje na kojima se Srbija i Srbi bore za svoja istorijska prava – istakao je Šainović.

On je napomenuo da veći dio njihove delegacije čine mladi, treća generacija stranke koju je Milošević osnovao.

-Tako se pokazuje glavna osobina SPS-a, a to je trajanje – rekao je Šainović.

Aleksandar Vulin istakao je da prijatelji Slobodana Miloševića nisu bili ni njegovi, ni prijatelji Srbije. „Ali, svi neprijatelji Slobodana Miloševića, bili su i iskreni neprijatelji Srbije i to je nepogrešivo, istorija će to potvrditi“, kazao je Vulin. 

I ove godine, sa obilježavanja godišnjice izostala su Miloševićeva djeca – sin Marko koji živi u Rusiji i ćerka Marija, koja živi u Crnoj Gori, ali je na grobu bio položen njihov venac.

Za razliku od svih dosadašnjih godišnjica, ove je bio primjetan znatno manji broj građana, koji su ranije brojnim autobusima pristizali iz zemlje i okruženja.

Grob Slobodana Miloševića posjetila je delegacija Srpske radikalne stranke. Kako su naveli u saopštenju delegaciju je predvodio potpredsednik stranke Miljan Damjanović.

-Srpski radikali poštuju sve što je Slobodan Milošević u zločinačkom Haškom tribunalu uradio za Srbiju i srpski narod i zauvek će pamtiti njegovu herojsku borbu – naveli su iz SRS.

Slobodan Milošević izručen je Haškom tribunalu 28. juna 2001. godine, gdje je i preminuo 11. marta 2006. godine. Tri dana kasnije, sahranjen je u dvorištu poordične kuće u Požarevcu, gdje je kasnije postavljena i njegova bista, Pretprošle godine u aprilu, pored njega je pohranjena i urna sa pepelom njegove supruge Mire Marković, koja je preminula u Moskvi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se