Ex-YuVIJESTI

Sud vratio nastavnicu koja je dobila otkaz jer je objašnjavala litije

PODGORICA – Nastavnica Ivana Bulatović, koja je u maju prošle godine dobila otkaz u Osnovnoj školi „Sutjeska“ u Danilovgradu, jer je objašnjavala djeci zbog čega se u Crnoj Gori održavaju litije, vraćena je na posao.

Informacija je za podgorički portal Borba potvrđena iz Osnovnog suda u Danilovgradu.

Prema presudi tog suda, Škola je dužna da Bulatovićevoj isplati nadoknadu u iznosu 756 evra i vrati je na posao.

Nastavnica je navela da je u OŠ „Sutjeska“ bila zaposlena na neodređeno vrijeme gdje radi kao profesor fizičkog vaspitanja, kao i da je otkaz dobila navodno zbog zloupotrebe učenika u političke svrhe.

Ona je, podsjetila je, 27. januara prošle godine održala čas na kojem je djeci pričala o pojavi diskriminacije u sportu, da bi u jednom trenu učenica upitala šta misli o trenutnim dešavanjima u zemlji.

„Odgovorila sam joj dajući joj svoj vrednosni sud, tada sam slobodno izrazila svoje mišljenje, ne prisiljavajući nikog da tako misli“, navela je Bulatovićeva.

Litije u Crnoj Gori su organizovane protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je usvojen na inicijativu predsjednika Mila Ðukanovića, a kojem se protivila Mitropoija crngorsko primorska, koja je taj taj zakon diskriminatorski.

Dolaskom nove vlasti u Crnoj Gori, pomenuti zakonski propis je izmijenjen.

Izvor
Tanjug
Tagovi
Back to top button
Close
Close