8.1 C
Zvornik
27. април 2024.

Saradnja na ubrzanom socio – ekonomskom oporavku od posljedica pandemije

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske Zlatan Klokić razgovarali su danas sa rezidentnim predstavnikom Razvojnog programa UN /UNDP/ Stelianom Nederom o zajedničkim projektima i budućoj saradnji koja će se bazirati na ubrzanom socio-ekonomskom oporavku od posljedica pandemije u ovoj godini.

Na sastanku u Banjaluci je konstatovano obostrano zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom komponente Finansijski mehanizam u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj i BiH, u kojem učestvuju i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i Investiciono-razvojna banka sa jedinicama lokalne samouprave u Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

„Odabir pojedinačnih projekata za bespovratna sredstva, u okviru Projekta, vrši se na osnovu metodoloških smjernica i raspisanog konkursa putem Investiciono-razvojne banke“, navodi se u saopštenju.

Finansijski mehanizam Projekta integrisanog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj je započet 2014. godine, uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske i sufinansiranje iz budžeta Republike Srpske.

Ukupna vrijednost projekta je 5,2 miliona KM, a Vlada Republike Srpske je za te namjene do sada odobrila 2,6 miliona KM.

Prethodni tekst
Sledeći tekst

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se